• Tel: 0312 231 96 28
  • Email: info@duzgunisg.com

Yangın Çıkış Sebepleri, Söndürme Teknikleri ve Senaryolu Tahliye Tatbikatları

Yangın Çıkış Sebepleri, Söndürme Teknikleri ve Senaryolu Tahliye Tatbikatları

İş sağlığı ve güvenliği Yangın Çıkış Sebepleri, Söndürme Teknikleri ve Senaryolu Tahliye Tatbikatları Amacı, Mevcut Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında Kurum ve Kuruluşlarda görev yapan tüm personelin; Her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde muhtemel çıkabilecek yangın olaylarının önlenmesi için gerekli koruyucu önlemleri almak, yangın esnasında söndürme ve kurtarma tekniklerini uygulamak, mevcut Personele yangın güvenliği konusunda bilgilendirmek, bilgilerini beceriye dönüştürmek, yangın anında kullanılacak koruyucu teçhizat ile söndürme malzeme ve cihazlarını tanıtmak, olası yangında yangın söndürme tekniklerini ve bina – tesis tahliye işlemlerini öğretmektir.

İş sağlığı ve güvenliği Yangın Çıkış Sebepleri, Söndürme Teknikleri ve Senaryolu Tahliye Tatbikatları Yangın Tatbikatı ,Yangın Eğitimi Zorunlu Mu?

Yangın söndürme eğitimi, her şirketin yangın önleme tedbirlerinin alınmasından sorumlu çalışanları için geliştirilmiştir; bu, sanayi, küçük bir işletme, otelcilik sektörü ya da bir ofis için geçerli olabilir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kurum ya da kuruluşlarda işyerinin ölçeğine bakmaksızın, yangın önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele konularında uygun donanıma sahip ve bu konuda eğitimli yeterli sayıda kişinin görevlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Kanun yönetici ya da işverenin yangın ihtimaline karşı araç ve gereçleri sağlayarak, eğitim ve tatbikatları yaptırmasını ve yangın ihtimaline karşı eğitilmiş kişi/kişilerin kurum ya da kuruluşlarda her zaman hazır bulunmalarını şart koşmuştur. Mevzuat ve cezai müeyyideler, sayfanın altında sunulmuştur, inceleyebilirsiniz...

Yangın Eğitimlerimiz:

Yangın tatbikatı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU ve ilgili yönetmelikler, işletmerin ölçeğine ve çalıştırdığı personel sayısına bakmaksızın acil durum planı dahilinde temel yangın eğitimi almış kişi/kişilerin istihdam edilmesini ve diğer çalışanların da ayrıca eğitilmesini zorunlu kılmıştır. İstanbul Vizyon OSGB Yangın Eğitim Merkezi, firma profilinizi inceler, yasa ve yönetmeliklere olan yükümlülüğünüzü değerlendirir, firmanıza en küçük detayına kadar hizmeti ve süreci raporlandırır. Eğitimler itfaiye ve Silahlı Kuvvetlerde senelerce çalışmış kadrolu uzmanlarımızın gözetiminde verilir. Eğitim süreci içinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı da ayrıca müdahil olur ve teorik bilgilerin yanı sıra yasa ve yönetmelikten gelen yükümlülükleri öğretir.

Eğitimlerimiz temel ve genel olmak üzere iki farklı programda ele alınır. Acil durum planı içindeki ekipte görev alacak destek elemanlarına verilir. Genel başlığındaki eğitim ise genellikle işyerinde verilir ve işyerindeki beyaz ve mavi yakalı tüm çalışanlara yöneliktir. lütfen eğitim almayı düşündüğünüzde; firma profilinizi (işyerinin fiziki koşulları, kabaca metrekaresi, iş kolunuzu ve işin proseslerini), çalışan sayınızı, firmanın kurumsal bilgilerini (unvan, sicil numarası, iletişim bilgileri) iletiniz.

Teorik Yangın Eğitimi Nedir?

Mevcut personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmak ve bu konuda mevcut personeli teorik olarak bilgilendirmek üzere düzenlenen eğitimlerdir.

Teorik Yangın Eğitimi Konusu

- Yangın ve Yanma Kimyası

- Tehlikeli Maddeler

- Ev ve İşyerlerinde Yangın Risklerini Azaltma

- Yangın Söndürme Kaynakları

- Yangın Söndürme Güvenliği

Uygulamalı Yangın Eğitimi Nedir?

Yangın tatbikatı eğitimi ile Mevcut personele yangın kültürünü,yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmaktır. Ayrıca olası bir yangın durumunda bina içerisindeki mevcut ekipmanla yangına en uygun şekilde müdahale etmek konusunda gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler verilmektedir.

Uygulamalı Yangın Eğitimi Konusu

- Yangın ve Yanma Kimyası

- Tehlikeli Maddeler

- Yangının ilerlemesi ve büyüme safhası

- Yangın Riskleri ve Önlemler

- Yangın ve insan Sağlığı

- Yangın Söndürme Kaynakları

- Yangın Söndürme Güvenliği

- Temel tahliye Eğitimi

- Ekip Liderleri ve Görevleri

- Bina Analizi ve Tehlikeler

- Uygulama (Yangın Söndürme / Yangın Tatbikatı/ Mevcut Ekipmanın Kullanılması)